29. 4. 2014 - Konference "Ekonomické limity jaderné energetiky"

Nuclear Energy Conference 2014

"Ekonomické limity jaderné energetiky"

Datum a místo konání:
úterý 29. dubna,  Smetanův sál Autoklubu ČR, Praha

Jaderná energetika ve světě postupně vyklízí své dřívější pozice. V historii zmizela ne tak dávná hesla jako „renesance jádra“, ukazuje se, že v prostředí otevřeného trhu nemají nové reaktory šanci oproti jiným zdrojům. A proto vlády přichází s dříve nemyslitelnými návrhy na různé garanční mechanismy, které by měly povzbudit případné investory. Ale jaké budou jejich dopady? A nezapomíná se naopak na další náklady, které v ceně jaderného proudu chybí? Cílem mezinárodní konference NEC 2014 „Ekonomické limity jaderné energetiky“ bylo za účasti zahraničních i českých expertů diskutovat právě tyto ekonomické stránky jaderné energetiky, které podmiňují její budoucnost.

V rámci konference vystoupili: Rudi Anschober, Hornorakouský zemský radní pro energetiku, Mycle Schneider, Mycle Schneider Consulting, Stephen Thomas, University of Greenwich Business School, Franz Leidenmühler, Ústav pro evropské právo, Univerzita Johannese Keplera Linz,  Claudia Kemfert, Německý ústav pro ekonomický výzkum,  Ivan Beneš, nezávislý konzultant, Michal Šnobr, J&T Bank, Jan Ondřich, Candole Partners a Michael Nagl, Úřad zemské vlády Horního Rakouska.

Prezentace ke stažení, podrobnosti o vystupujících a videozáznam a to česky, německy a anglicky najdete na stránkách konference:
https://nec2014.jadernaenergetika.eu .

Akci pořádala sdružení Jihočeské matky, Calla – Sdružení pro záchranu prostředí a Hnutí DUHA.