Den proti úložišti - 18. dubna 2015

V sobotu 18. dubna 2015 se na všech místech po celé České republice, kde Správa úložišť radioaktivních odpadů hledá místo pro trvalé hlubinné úložiště, uskuteční v rámci společného protestu pochody, koncerty a další akce. Obyvatelé dotčených obcí tímto chtějí veřejně upozornit na svůj zásadní nesouhlas, který není státem respektován. Nechtějí se smířit s rizikem umístění vysoce radioaktivních odpadů pod svými domovy po tisíce generací.

Cesta na nejbezpečnější místo na Zemi

Film „Cesta na nejbezpečnější místo na Zemi“ ukazuje jaderného fyzika, hledajícího místo pro konečné úložiště jaderného odpadu - a to i na indiánských územích. Režisér Edgar Hagen vysvětluje, proč je to tak důležité, stejně jako beznadějné.

Hledání konečného úložiště v Německu: občané zapojeni do diskuse

Německá veřejnost se nyní může zúčastnit diskuse ohledně hledání tamního konečného úložiště pro uložení radioaktivních odpadů. Pro tento účel spolkový Zemský sněm vytvořil na své webové stránce fórum, na kterém se mohou občané informovat o procesu hledání  jaderného úložiště a podávat vlastní návrhy.

O nás

Temelín.cz přináší nezávislé informace o jaderné energetice u nás i ve světě, jaké v běžných médiích nezískáte. Fakta o dnešních i plánovaných reaktorech, těžbě uranu a jaderných odpadech i o naší domnělé závislosti na elektřině z atomu a možnostech řešení.

Hnutí Duha logo Calla logo

 

Zásady ochrany osobních údajů
Nastavení cookies