Slabiny uchazečů o výstavbu reaktorů v ČR: Areva

Emeritní profesor Stephen Thomas (University of Greenwich, Velká Británie) ve své analýze "Slabiny uchazečů o výstavbu nových reaktorů v ČR" přináší unikátní přehled stavu aktuálně rozestavěných jaderných elektráren po světě se zaměřením na technologie, o kterých se uvažuje pro nový jaderný zdroj v Dukovanech a v Temelíně.  Postupně jsme Vám představili  jednotlivé potenciální dodavatele. Po  čínské CGN, jihokorejské KEPCO, japonsko-francouzském konsociu Atmea SAS, americkém Westinghouse a ruském Rosatomu nyní seriál uzavírá francouzská Areva.

Slabiny uchazečů o výstavbu reaktorů v ČR: Rosatom

Emeritní profesor Stephen Thomas (University of Greenwich, Velká Británie) ve své analýze "Slabiny uchazečů o výstavbu nových reaktorů v ČR" přináší unikátní přehled stavu aktuálně rozestavěných jaderných elektráren po světě se zaměřením na technologie, o kterých se uvažuje pro nový jaderný zdroj v Dukovanech a v Temelíně.  Postupně Vám jednotlivé potenciální dodavatele představíme. Vedle čínské CGN, jihokorejské KEPCO, japonsko-francouzského konsocia Atmea SAS a amerického Westinghouse se velmi snaží porosadit ruský Rosatom.

Slabiny uchazečů o výstavbu reaktorů v ČR: Westinghouse

Emeritní profesor Stephen Thomas (University of Greenwich, Velká Británie) ve své analýze "Slabiny uchazečů o výstavbu nových reaktorů v ČR" přináší unikátní přehled stavu aktuálně rozestavěných jaderných elektráren po světě se zaměřením na technologie, o kterých se uvažuje pro nový jaderný zdroj v Dukovanech a v Temelíně.  Postupně Vám jednotlivé potenciální dodavatele představíme. Vedle čínské CGN, jihokorejském KEPCO či japonsko-francouzském konsociu Atmea SAS se mezi potenciálními dodavateli nachází také americká firma s japonskými vlastníky Westinghouse.

Finská jaderná elektrárna Olkiluoto opět odkládá spuštění – deset let po termínu

Společnost TVO, která je hlavním investorem finské jaderné elektrárny Olkiluoto, zveřejnila 9. října 2017 informaci o dalším odkladu spuštění rozestavěného reaktoru. Podle aktuálního odhadu má být reaktor uveden do provozu v květnu roku 2019, tedy deset let po původně plánovaném termínu. Délka výstavby se tak dostává na čtrnáct let, což je o čtyři roky více než světový průměr u reaktorů dokončených v posledních deseti letech.

Slabiny uchazečů o výstavbu reaktorů v ČR: Atmea SAS

Emeritní profesor Stephen Thomas (University of Greenwich, Velká Británie) ve své analýze "Slabiny uchazečů o výstavbu nových reaktorů v ČR" přináší unikátní přehled stavu aktuálně rozestavěných jaderných elektráren po světě se zaměřením na technologie, o kterých se uvažuje pro nový jaderný zdroj v Dukovanech a v Temelíně.  Postupně Vám jednotlivé potenciální dodavatele představíme. Po čínské CGN a jihokorejském KEPCO se o stavbu uchází také konsocium Atmea SAS, ve kterém mají podíl Mitsubishi Heavy Industries a Areva NP.

Slabiny uchazečů o výstavbu reaktorů v ČR: KEPCO

Emeritní profesor Stephen Thomas (University of Greenwich, Velká Británie) ve své analýze "Slabiny uchazečů o výstavbu nových reaktorů v ČR" přináší unikátní přehled stavu aktuálně rozestavěných jaderných elektráren po světě se zaměřením na technologie, o kterých se uvažuje pro nový jaderný zdroj v Dukovanech a v Temelíně.  Postupně Vám jednotlivé potenciální dodavatele představíme. Po čínské CGN se nyní podíváme na jihokorejskou společnost KEPCO.

O nás

Temelín.cz přináší nezávislé informace o jaderné energetice u nás i ve světě, jaké v běžných médiích nezískáte. Fakta o dnešních i plánovaných reaktorech, těžbě uranu a jaderných odpadech i o naší domnělé závislosti na elektřině z atomu a možnostech řešení.

Hnutí Duha logo Calla logo

 

Zásady ochrany osobních údajů
Nastavení cookies